top of page

Kitesurfing i Danmark om efteråret: Hvorfor september og oktober er de bedste måneder

Hvis du vil ud og kitesurfe om efteråret, behøver du ikke planlægge en langtur. Danmark tilbyder ideelle forhold i september og oktober med tomme spots og konstant vind. Især langs den danske østersøkyst finder du fladvandsspots, som du ellers kun kender fra Brasilien – med den ekstra fordel, at du ofte har vandet helt for dig selv.


Kitesurf-spotten om efteråret ved stranden Hestehovedet på Lolland i Danmark.

Ideelle vindforhold og behagelige temperaturer

Danmark er om efteråret et paradis for kitesurfere. Statistisk set er efteråret en meget blæsende tid, hvor vestenvinde ofte når op på 20 knob eller mere. Østersøen, især Det Sydfynske Øhav omkring øen Lolland, byder på et tørt og ofte solrigt klima – perfekt til at nyde de sidste varme dage på vandet.


Østersøens vand er stadig opvarmet fra sommermånederne. En 4-5 mm våddragt er normalt tilstrækkelig, og ofte behøver du hverken neoprenstøvler eller handsker. Hvis du er følsom over for kulde, så pak en neoprenjakke eller hoodie, da stærk vind kan medføre vindafkøling – lige det, du håber på som kitesurfer!


En kvindelig kitesurfer surfer om efteråret ved stranden Hestehovedet.

Tomme spots og fladvand i verdensklasse langs den danske østersøkyst

I Danmark vil du møde langt færre kites i luften sammenlignet med andre dele af Nordeuropa. Kystlinjen er lang, og befolkningstætheden er lav, hvilket betyder mere plads og frihed til din kitesurfing oplevelse! Mens hotspots på Jylland (f.eks. Hvide Sande, Ringkøbing Fjord) kan være travle om sommeren, forbliver den danske østersøkyst relativt rolig, selv om sommeren.


Vores kite-spot i Nakskov Fjord på Lolland er et rigtigt insider-tip. Selv på en "travl dag" ser du maksimalt 5-8 kites på vandet. I september og oktober kan det endda ske, at du kun deler spotten med en anden kitesurfer. Udfordringen ligger så mere i at finde nogen til at hjælpe med at starte eller lande din kite. Derfor er det en god idé at besøge en kitesurfschool eller tage en buddy med.


Den danske østersøkyst byder på en række forskellige kite-spots: fra store lavvandede områder med spejlglat fladvand, der kan måle sig med verdensklasse-spots, til steder med imponerende østersøbølger – her er noget for enhver kitesurfer.



God værdi for pengene i lavsæsonen

En anden fordel ved at rejse til Danmark i september og oktober er den fremragende værdi for pengene. Indkvartering er markant billigere end i højsæsonen, og du kan ofte finde feriehuse med private hot tubs eller saunaer til attraktive priser.


Campingpladserne er også billigere. Direkte ved vores spot ligger Nakskov Fjord Campingplads, som udlejer selvforsynende hytter udover almindelige pladser. Med en indendørs swimmingpool, opvarmede fællesrum og en sauna er du godt rustet til efterårsvejr.



En kitesurfer på et tomt spot om efteråret i Danmark.

Lær kitesurfing om efteråret ved den danske østersøkyst

Hvis du endnu ikke er kitesurfer, men gerne vil blive det, tilbyder vores kitesurfschool på Lolland kurser for begyndere og øvede indtil slutningen af oktober. Uanset om du vil tage dine første skridt på boardet eller forbedre din teknik, har vi det rette tilbud til dig.


Kitesurfing kursus i efterår

Har du nu fået lyst til at udforske kitespots i Danmark til efteråret? Oplev tomme spots og konstant vind – den perfekte kombination til en uforglemmelig kitesurfing tur. Kontakt os gerne for tips til indkvartering eller hvis du har spørgsmål om kitesurfing i Danmark om efteråret.

4 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page